In plaats van op een verstandige en waardige manier vooruit te gaan, resulteerden mijn pogingen om te lopen in een verscheidenheid van hop die me bij elke stap een paar meter van de grond verwijderde en me aan het einde van elke seconde op mijn gezicht of rug liet vallen derde hop. Mijn spieren, perfect afgestemd op en gewend aan de zwaartekracht op aarde, speelden met mij de kattenkwaad toen ik voor het eerst probeerde de mindere zwaartekracht en lagere luchtdruk op Mars het hoofd te bieden.

Ik was echter vastbesloten om de lage structuur te onderzoeken, het enige bewijs van bewoning in zicht, en dus kwam ik op het unieke plan om terug te keren naar de eerste principes van voortbeweging, kruipend. Ik deed het redelijk goed en had binnen enkele ogenblikken de lage, omringende muur van de omheining bereikt.

Er leken geen deuren of ramen aan de kant die het dichtst bij mij was, maar aangezien de muur maar ongeveer twee meter hoog was, stond ik behoedzaam op en tuurde over de top op het vreemdste gezicht dat ik ooit had gezien.

Het dak van de omheining was van massief glas van ongeveer XNUMX tot XNUMX cm dik en daaronder enkele honderden grote eieren, perfect rond en sneeuwwit. De eieren waren bijna uniform van grootte en hadden een diameter van ongeveer tweeënhalve voet.

Vijf of zes waren al uitgekomen en de groteske karikaturen die in het zonlicht knipperden, waren genoeg om me aan mijn gezond verstand te laten twijfelen. Ze leken meestal hoofd, met kleine magere lichamen, lange nek en zes benen, of, zoals ik later leerde, twee benen en twee armen, met een tussenliggend paar ledematen dat naar believen als armen of benen kon worden gebruikt. Hun ogen waren aan de uiterste zijkanten van hun hoofd een klein beetje boven het midden gericht en staken zo uit dat ze naar voren of naar achteren konden worden gericht en ook onafhankelijk van elkaar, waardoor dit vreemde dier in elke richting kon kijken, of in twee richtingen tegelijk, zonder dat het hoofd hoeft te worden gedraaid.