Een van de fundamentele toepassingen van een smartphone is om naar uw contacten te bellen. Het maakt niet uit van welk merk of hoe geavanceerd de smartphone is, de fundamentele taak blijft hetzelfde, en als het gaat om bellen of berichten verzenden, heb je alleen contacten nodig.

Naarmate de tijd verstrijkt, slaan we uiteindelijk talloze contacten op ons Android-apparaat op, en hoewel de meeste langdurige persoonlijke contacten zijn, zijn er enkele contacten die we voor tijdelijke doeleinden bewaren, maar die we vergeten zodra de klus is geklaard. Dergelijke contacten kunnen op de lange termijn zelfs een bron van zorg zijn, vooral degenen die dat wel zijn, hebben niet precies de juiste bedoelingen.

We horen elke dag meerdere meldingen van spamcontacten die mensen manipuleren om kritische en persoonlijke informatie vrij te geven om geld af te persen, en dit zijn de contacten die volkomen normaal lijken in onze lijst, maar kwaadaardige bedoelingen hebben.

De oplossing is om deze contacten direct te verwijderen of te blokkeren en ze vervolgens aan de betrokken autoriteiten te melden.

In deze tutorial laten we u zien hoe u een contact op Android blokkeert.

Stap 1. Open de 'Telefoon*'app op uw Android-smartphone.

 

Hoe een contact op Android te blokkeren

 

Stap 2. Tik op de 'Contacten'pictogram om uw contactenlijst te openen.

 

Hoe een contact op Android te blokkeren

 

Stap 3. Tik op de naam van het contact dat u wilt blokkeren om de contactgegevens en geschiedenis te openen.

 

Hoe een contact op Android te blokkeren

 

Stap 4. Tik op de 'drie puntjes'pictogram in de rechterbovenhoek van het contactscherm.

 

Hoe een contact op Android te blokkeren

 

Stap 5. Tik op de 'Block'optie in het vervolgkeuzemenu.

 

Hoe een contact op Android te blokkeren

 

Zodra u de bewerking bevestigt vanuit het bevestigingsscherm, wordt de contactpersoon van uw systeem geblokkeerd en vindt u hem / haar in uw blokkeerlijst. U kunt de contactpersoon uit de blokkeerlijst zelf deblokkeren, maar doet dit op eigen risico.

Zodra u het contact blokkeert, kan hij / zij niet meer naar uw nummer bellen of u zelfs geen berichten sturen. Als u de blokkering van het contact opheft, worden berichten die mogelijk tussentijds zijn verzonden, niet hersteld.