Facebook is een integraal onderdeel van ieders leven geworden vanwege het fenomeen sociale netwerken. Men kan stellen dat het grootste dat met sociale media en sociale netwerken gebeurt, Facebook is, en dat zou gelijk hebben. Wat meer is, is dat het bedrijf verder voet aan de grond heeft gekregen in de sociale scene na de recente acquisities van Instagram en WhatsApp, waardoor het ook een van de meest afgeronde platforms op internet is en een paradijs voor contentmakers.

Wil je even een pauze nemen van social media, dan heeft Facebook de juiste oplossing voor jou. Zie je, er zijn twee alternatieven die je kunt uitoefenen.

  1. Deactiveer het account
  2. Verwijder het account

Als u ervoor kiest om het account te verwijderen, dan doet Facebook precies dat. Je gebruikersnaam is weg, de media is weg, opgeslagen pagina's en inhoud, alles is in feite weggevaagd, dus als je besluit om na je pauze terug te keren naar sociale media, moet je in wezen helemaal opnieuw beginnen.

De andere, mildere oplossing is om het account te deactiveren. Hierdoor wordt uw account tijdelijk opgeschort en wanneer u besluit uw onderbreking van sociale media te beëindigen, hoeft u alleen maar opnieuw in te loggen op uw account en bent u klaar.

In deze tutorial laten we u zien hoe u een Facebook-account deactiveert.

Stap 1. Open de webbrowser op uw pc / laptop.

Stap 2. Typ in de URL-balk www.facebook.com.

 

schakel Facebook uit

 

Stap 3. Log in op uw Facebook-account.

 

Hoe een Facebook-account te deactiveren

 

Stap 4. Tik op het kleine driehoekje in de rechterbovenhoek van de Facebook-startpagina.

LEES OOK  Hoe een nummer op de iPhone te deblokkeren

 

Hoe een Facebook-account te deactiveren

 

Stap 5. Klik in het vervolgkeuzemenu op de 'Settings'knop.

 

Hoe een Facebook-account te deactiveren

 

Stap 6. Klik in het linkerdeelvenster op de 'Uw Facebook-informatie' keuze.

 

Hoe een Facebook-account te deactiveren

 

Stap 7. Klik in het rechterdeelvenster op de 'Deactivering en verwijdering' keuze.

 

Hoe een Facebook-account te deactiveren

 

Stap 8. Kies de 'account deactiveren'optie en klik op de'Ga door naar Account deactivering'knop.

 

deactiveer een account op Facebook

 

Stap 9. Vul het formulier voor deactivering van de account in en klik vervolgens op 'deactiveren'knop.

 

Hoe een Facebook-account te deactiveren

 

Uw account wordt nu met onmiddellijke ingang gedeactiveerd. Deze status blijft behouden totdat je besluit dat je weer klaar bent voor social media. Daarna hoeft u alleen maar opnieuw in te loggen op uw account en kunt u doorgaan waar u was gebleven.