De game-industrie heeft door de jaren heen een enorme evolutie doorgemaakt, waarbij high-end pc's niet langer een verplichte vereiste zijn voor mensen die aan de slag willen met gaming. De branche, die werd geregeerd door een nichegroep van ontwikkelaars en die high-end hardware nodig had om competitief te worden, is nu een meer inclusieve branche die iedereen met een smartphone die goed genoeg is, in staat stelt om daadwerkelijk op een hoger niveau te concurreren.

Onlangs introduceerde Apple gaming-optimalisaties in de iPhone, en vandaag de dag beschikt de App Store over een van de meest uitgebreide gamebibliotheken ter wereld. Met games variërend van indieklassiekers tot meer high-end titels, is de iPhone nu een serieuze kanshebber geworden als het gaat om handheld-gaming.

Het middelpunt van dit alles is het Apple Game Center. Net als de Play Games-app op Android, houdt het Apple Game Center uw spelactiviteiten bij, niet alleen op uw iPhone, maar ook op elk ander Apple-apparaat met uw Apple ID. Het houdt de games bij die je op je apparaten hebt geïnstalleerd, de games die je graag speelt, de voortgang in elk van de games die je tot nu toe hebt gespeeld, en ook de lijst met vrienden die je aan je lijst hebt toegevoegd.

Als u niet wilt dat de Game Center-service op uw iPhone wordt uitgevoerd, leert deze tutorial u precies dat te doen. Nu was het Game Center een echte app die vooraf op de iPhone was geïnstalleerd, maar onlangs is deze verplaatst naar de App Store, waardoor het een beetje lastig is om toegang te krijgen.

Stap 1. Open de App Store-app op de iPhone.

 

Uitloggen bij Game Center op de iPhone

 

Stap 2. Tik op het gebruikerspictogram in de rechterbovenhoek.

 

Uitloggen bij Game Center op de iPhone

 

Stap 3. Tik in de gebruikerskolom op de 'Game Center' keuze.

 

Uitloggen bij Game Center op de iPhone

 

Stap 4. Blader door de lijst met Game Center-opties en tik op de 'uitloggen' keuze.

 

Uitloggen bij Game Center op de iPhone

 

Zodra u zich afmeldt bij Game Center, wordt uw spelactiviteit niet geregistreerd en zelfs als u ervoor kiest om u opnieuw aan te melden, is er geen garantie dat de gegevens bijgewerkt zijn.