Facebook is een integraal onderdeel geworden van ieders leven vanwege het fenomeen dat sociale netwerken wordt genoemd. Je zou kunnen stellen dat Facebook het grootste is wat er gebeurt met sociale media en sociale netwerken, en ze zouden gelijk hebben. Bovendien heeft het bedrijf na de recente acquisities van Instagram en WhatsApp zijn voet verder op de sociale scène gezet, waardoor het ook een van de meest complete platforms op internet is en een paradijs voor contentmakers.

Facebook is een geweldig platform om je gedachten, meningen, ideeën en zelfs creativiteit te delen. De belangrijkste bedoeling van Facebook is om al deze dingen over te brengen aan de mensen met wie je wilt delen. Dit kunnen vrienden zijn, onderlinge contacten of zelfs over het hele platform. Met de privacy-instellingen van elk afzonderlijk bericht kunt u precies bepalen wie dat specifieke bericht te zien krijgt en erop reageert.

Stel dat u een foto van een evenement heeft en u wilt alleen dat uw vrienden deze zien, dan kunt u dit doen via de privacyinstellingen van de post.

In deze zelfstudie laten we u zien hoe u uw bericht zichtbaar kunt maken voor alleen vrienden op Facebook.

Stap 1. Open de webbrowser op uw pc / laptop.

Stap 2. Typ in de URL-balk www.facebook.com.

 

hoe u uw Facebook-profiel als openbaar kunt bekijken

 

Stap 3. Log in op uw Facebook-account.

 

Hoe u uw bericht zichtbaar kunt maken voor alleen vrienden op Facebook

 

Stap 4. Onder de 'Maak bericht'venster, stel uw inhoud samen. Het kan absoluut alles zijn wat je maar wilt.

 

Hoe u uw bericht zichtbaar kunt maken voor alleen vrienden op Facebook

 

Stap 5. Klik op de 'Plaats privacy'knop naast de optie Nieuwsfeed.

 

Hoe u uw bericht zichtbaar kunt maken voor alleen vrienden op Facebook

 

Stap 6. Klik op de 'vrienden'optie in het vervolgkeuzemenu.

 

Hoe u uw bericht zichtbaar kunt maken voor alleen vrienden op Facebook

 

Stap 7. Klik op de 'Post'knop om uw bericht te uploaden.

 

Hoe u uw bericht zichtbaar kunt maken voor alleen vrienden op Facebook

 

Je post wordt nu geüpload op Facebook, maar is alleen zichtbaar voor je vrienden. Je kunt deze privacyinstellingen voor elk afzonderlijk bericht wijzigen, zodat je op deze manier volledige controle hebt over je inhoud en doelgroep.