Een van de meest bepalende kenmerken van de Mac- en Macbook-apparaten is de mogelijkheid om bestanden en mappen te delen met andere mensen op hetzelfde netwerk. Dankzij de beveiligingsprotocollen die op het macOS-platform aanwezig zijn, kunt u zelfs kiezen tussen het delen van de bestanden met alle gebruikers op het netwerk of met een select aantal.

In deze tutorial laten we u zien hoe u het delen van bestanden instelt op de Mac en Macbook.

Stap 1. Open de 'System Preferences'app op je Mac of Macbook.

 

Wat is het delen van bestanden op de Mac en hoe moet u dit instellen?

 

Stap 2. Klik in het startscherm van Systeemvoorkeuren op 'Delen'knop.

 

Wat is het delen van bestanden op de Mac en hoe moet u dit instellen?

 

Stap 3. Om een ​​specifieke map op uw Mac te delen, klikt u op de '+'knop, en navigeer vervolgens naar de map en voeg deze toe aan de lijst.

 

Wat is het delen van bestanden op de Mac en hoe moet u dit instellen?

 

Houd er rekening mee dat de openbare mappen van alle gebruikers op uw Mac standaard worden gedeeld.

Stap 4. Als u een map uit de gedeelde lijst wilt verwijderen, selecteert u deze in de lijst Gedeelde mappen en klikt u op de knop Verwijderen.

 

Wat is het delen van bestanden op de Mac en hoe moet u dit instellen?

 

Als het gaat om het verlenen van toegang aan de verschillende gebruikers op uw Mac, zijn er bepaalde dingen die u moet begrijpen. Standaard hebben gebruikers op uw Mac alleen toegang tot de openbare mappen op het netwerk. Als er echter een gebruiker is met beheerderstoegang, heeft hij / zij toegang tot alle inhoud op uw profiel.

Als u slechts een paar gebruikers of zelfs een specifieke gebruiker toegang wilt geven, klikt u op de knop Toevoegen ('+') onder aan de gebruikerslijst en voert u een van de volgende handelingen uit:

LEES OOK  Wat betekent TFW op de iPhone

 

Wat is het delen van bestanden op de Mac en hoe moet u dit instellen?

 

  1. Voeg gebruikers of groepen toe van alle gebruikers van uw Mac: Selecteer Gebruikers en groepen in de lijst aan de linkerkant, selecteer een of meer namen in de lijst aan de rechterkant en klik op Selecteren.
  2. Voeg gebruikers of groepen van iedereen in uw netwerk toe: Selecteer Netwerkgebruikers of Netwerkgroepen in de lijst aan de linkerkant, selecteer een of meer namen in de lijst aan de rechterkant en klik op Selecteren.
  3. Voeg iemand uit uw contacten toe en maak een account voor alleen delen voor hen: Selecteer Contacten in de lijst aan de linkerkant, selecteer een naam in de lijst aan de rechterkant, klik op Selecteren, maak een wachtwoord en klik vervolgens op Account maken.

Als u eenmaal heeft besloten wat u wilt delen en met wie u wilt delen, is het laatste proces om te beslissen wat de gebruikers met de inhoud kunnen doen. Wanneer u op de individuele gebruikersnamen van de gebruikers op het netwerk klikt, kunt u een van de volgende toegangstypen voor hen selecteren:

 

Wat is het delen van bestanden op de Mac en hoe moet u dit instellen?

 

  1. Lezen schrijven: De gebruiker kan bestanden van en naar de map zien en kopiëren.
  2. Alleen lezen: De gebruiker kan de inhoud van de map bekijken, maar kan er geen bestanden naar kopiëren.
  3. Alleen schrijven (DropBox): De gebruiker kan bestanden naar de map kopiëren, maar kan de inhoud ervan niet bekijken.

Dit is hoe u met succes het delen van bestanden op uw Mac- of Macbook-apparaat kunt instellen. De instellingen en procedure blijven hetzelfde, ongeacht een van beide.