Als je een iPhone-apparaat hebt, is het enige dat je absoluut gaat doen heel veel foto's. Apple begrijpt dit en onlangs hebben ze een nieuwe functie geïntroduceerd, waarmee u uw recent aangeklikte foto's op de pc kunt bekijken via de iCloud. Het enige dat u hoeft te doen, is ingelogd te zijn op de computer of iPad met dezelfde Apple ID als uw iPhone, en elke keer dat u op een foto klikt, wordt deze geüpload naar de iCloud en naar de fotostream.

Houd er wel rekening mee dat de fotostream geen Live foto's of video's ondersteunt, je ziet dus alleen de statische foto's waarop je op je iPhone hebt geklikt.

Als u de fotostreamfunctie wilt inschakelen, kunt u dit op deze manier doen.

Stap 1. Open de 'Settings'app op je iPhone.

 

Wat is de fotostream-functie op de iPhone

 

Stap 2. Tik op uw naam om de gebruikersinstellingen te openen.

 

Wat is de fotostream-functie op de iPhone

 

Stap 3. Tik in het menu met gebruikersinstellingen op de 'iCloud' keuze.

 

Wat is de fotostream-functie op de iPhone

 

Stap 4. Tik in de iCloud-instellingen op de 'Foto's' keuze.

 

Wat is de fotostream-functie op de iPhone

 

Stap 5. Toggle 'ON'de' iCloud-foto's 'optie.

 

Wat is de fotostream-functie op de iPhone

 

Als je onlangs een Apple ID hebt aangemaakt, zie je de optie 'uploaden naar fotostream' mogelijk niet. Dit komt omdat de functie nu de iCloud-fotofunctie is geworden, dus als u deze inschakelt, krijgt u hetzelfde effect.

Telkens wanneer u nu op een statische foto op uw iPhone klikt, worden de afbeeldingen opgeslagen op de fotostream en worden ze gedurende 30 dagen bewaard. Daarna worden ze definitief verwijderd. In dergelijke gevallen is het handig om de foto's die u voor altijd bij u wilt houden, te downloaden of op te slaan.

LEES OOK  Een vergadering opzetten in Microsoft Teams op het bureaublad

Nog een punt dat u misschien wilt weten, is dat de fotostream-opslag niet meetelt voor uw iCloud-opslag, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat uw iCloud-opslag uitgeput raakt terwijl u foto's opslaat in de fotostreams. Er kunnen maximaal 1000 foto's tegelijk in de fotostream worden opgeslagen en zoals eerder vermeld, worden ze na 30 dagen opslag voor altijd verwijderd.